Почетна
Активности Скупштине општине Пријепоље

  Објављен: 20.12.2021

Материјал једанесте седнице Скупштине општине Пријепоље

Објављен: 23.11.2021

Материјал десете седнице Скупштине општине Пријепоље


 

Објављен: 14.10.2021

Обавештење о наставку IX започете седнице 


Објављен: 27.09.2021

 
Материјал девете седнице Скупштине општине Пријепоље

 


  Објављен: 16.07.2021

 


Материјал за наставак осме седнице Скупштине општине Пријепоље


Објављен: 24.06.2021

Материјал осме седнице Скупштине општине Пријепоље
Објављен: 22.04.2021

 

 

  
 Дневни ред седме седнице Скупштине општине Пријепоље
 Материјал


  Објављен: 11.04.2021

 

Дневни ред шесте седнице Скупштине општине Пријепоље

Материјал 


Објављен: 23.02.2021

  
Дневни ред пете седнице Скупштине општине Пријепоље
Материјал


Објављен: 18.12.2020

 Дневни ред четврте седнице Скупштине општине Пријепоље

Материјал 


Објављен: 26.11.2020
 Дневни ред треће седнице Скупштине општине Пријепоље

Материјал

 


Објављен: 16.09.2020

  Дневни ред друге седнице Скупштине општине Пријепоље

 Материјал

  

 

 

 Објављен: 24.10.2018  

     ОДРЖАНА ПРВА ГОДИШЊА КОНФЕРЕНЦИЈА ЛОКАЛНИХ СКУПШТИНА

У организацији Скупштине АП Војводине и Града Новог Сада, у сарадњи са пројектом „Јачање надзорне улоге и јавности у раду Народне скупштине-друга фаза", коју финансира Влада Швајцарске, а спроводи Програм Уједињених нација за развој (УНДП), у Скупштини АПВ  18. и 19.октобра 2018. године одржана је  Прва годишња конференција локалних скупштина Србије.

Иницијативу за окупљање локалних скупштина покренуле су Скупштина АП Војводине и Скупштина Града Новог Сада, како би омогућила размену знања, искустава и најбољих пракси између одборника и руководилаца служби из целе Србије. 

На отварању конференције присутне су поздравили  градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, потпредседник Народне скупштине Републике Србије Верољуб Арсић, потпредседник Владе АП Војводине Ђорђе Милићевић, министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Бранко Ружић, представница Владе Шваjцарске, начелница сектора за демократско управљање Саша Милер и в.д. Сталног представника Програма Уједињених нација за развој (УНДП) Стелиана Недера.

Свечаном отварању Конференције присуствовали су и потпредседници Скупштине АП Војводине Снежана Седлар, Александра Ђанковић, Душан Јаковљев и Мирослав Васин. Отварајући конференцију, потпредседник Скупштине АП Војводине Дамир Зобеница истакао је да су Скупштина АПВ и Град Нови Сад, у сарадњи са канцеларијом УНДП-а и уз финансијску помоћ Владе Швајцарске, организовали ову конференцију како би скупштинама на сва три нивоа власти у Србији приближили нове, напредне могућности и идеје за рад, пратећи усвојене Циљеве одрживог развоја Уједињених нација (УН).

У оквиру првог г панела, посвећеног дигитализацији, Е-парламенту и модернизацији рада локалних скупштина, разговарано је о софтверу за увођење е-парламента, који је развио УНДП уз подршку швајцарске владе. Како је истакао Стеван Гостојић, УНДП консултатнт, ова нова дигитална платфома, недавно пилотирана у Лесковцу и Панчеву, бесплатна је и доступна свим локалним скупштинама у Србији. Представници локалних самоуправа износили су изазове, искуства и дилеме са којима се сусрећу у овом процесу. 

На увођењу система Е-парламента заједнички ради Канцеларија за информационе технологије и Е-управу Владе Републике Србије и канцеларија УНДП-а у Београду  уз велику подршку председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић.

 Систем  Е-парламента ће  омогућити  модеран начин рада  свих  скупштина  на свим нивоима. Заједнички се ради на јачању државних институција које ће се  на тај начин укључити у четврту индустријску револуцију, коју у Србији промовише и на њој интензивно ради Влада Републике Србије.

  

На првој годишњој конференцији локалних скупштина Србије , учествовало је  преко 150 представника локалних парламената из наше земље. Представници Скупштине општине Пријепоље били су Стана Марковић, председница скупштине и Бјанка Нововић, заменик секретара скупштине.  Циљ одржавања конференције  је да се утврде модалитети сарадње и размене искуства, у светлу доношења и примене  Закона о изменама и допунама Закона о локалној самоуправи. Такође, ова конференција успоставила је  платформу за сарадњу и размену искуства између скупштина општина и градова, уз промоцију принципа јавности у раду и одговорног управљања.


Објављен: 01.10.2018  

ЗАВРШЕНА ОСАМНАЕСТА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ПРИЈЕПОЉЕ

У среду 26.09.2018. године завршена је осамнаеста седница Скупштине  на чијем дневном реду је било једанаест тачака.

Одборници су разматрали и усвојили Одлуку о покретању поступка за доношење новог Статута општине као најзначајнијег документа сваке локалне самоуправе и Одлуку о успостављању сарадње и удруживања са градовима и општинама у сливу реке Дрине како би се стекли услови за потписивање протокола који омогућава и заједничко конкурисање за средства из бројних фондова.

Након четири године пред одборницима се коначно нашао План детаљне регулације за Шеховића Поље, којим је овај део града дефинисан као мултифункционални простор. Лазар Мандић, одговорни урбаниста ЈП"Урбанизам" из Крагујевца коме је била поверена израда овог планског документа који је од великог  значаја за Пријепоље објаснио је одборницима и грађанима да су тек сада обезбеђени законски услови за  издавање адекватних дозвола за градњу на овом простору.  Усвајање овог планског документа значи да на овом подручју може да се гради ново, модерно Пријепоље.

Одборници су такође разматрали и усвојили  Извештај о коришћењу буџетских средстава за период јануар- јун 2018. године као и Одлуку о измени и допуни одлуке о буџету општине Пријепоље  за 2018.годину -  Ребаланс број 1.

Досадашња директорица Библиотеке „Вук Караџић" Садија Хоџић именована је  и за  нови  четворогодишњи мандат,  без дискусије одборника и предлагача.

Извештај о спроведеној ликвидацији Јавног предузећа за одржавање локалних путева и јавних површина поднео је ликвидациони управник Радојко Петрић, док је Извештај о пословању  ЈКП"Лим" у првих шест месеци поднео директор  Енис Мемишаховић истакавши да су  приходи расли брже него трошкови у  првих шест месеци пословања овог предузећа.  Инвестира се око 40 милиона динара у водоснабдевање и средства су обезбеђена управо захваљујући врло интензивном залагњу општине.

Скупштина је именовала чланове Школских одбора основних и средњих школа на четворогодишњи период. Именован је нови председник надзорног одбора Туристичке организације Пријепоље као и нови члан комисије за спровођење избора за чланове Савета месних заједница .

Објављен: 19.03.2018  

ЗАВРШЕНА   XV СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ПРИЈЕПОЉЕ 

Петнаеста седница Скупштине општине Пријепоље са усвојених шеснаест тачака дневног реда завршена је у среду, 14.03.2018. године. Скупштина је усвојила значајне Одлуке: Одлуку о Општинском правобранилаштву, Одлуку о општем кућном реду  и утврђивању  минималне накнаде за текуће  и инвестиционо одржавање  зграда и накнаде за рад принудног управника у стамбеним и стамбено-пословним зградама на територији општине Пријепоље, Одлуку о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине Пријепоље за 2017. годину.

Одборници су једногласно подржали Одлуку о  изради плана детаљне регулације корита реке Милешевке са делом заштићене околине  манастира Милешево, чијим усвајањем се стварају услови за израду планских докумената и реализацију пројеката у сусрет обележавања  8 векова манастира Милешеве.

Програми рада и финансијски планови за 2018. годину установа и предузећа чији је оснивач Општина , усвојени су без велике дискусије одборника, а програми рада Центра за социјални рад Пријепоље, Библиотеке „Вук Караџић", Црвеног крста Пријепоље, Локалног центра за подршку малим и средњим предузећима из Пријепоља, усвојени су без дискусије.

Одборници су похвалили рад директора ЈКП „Лим" Ениса Мемишаховића и в.д. директора Дома здравља у Пријепољу  доктора Сеада Поровића, а за успешан рад похваљен је и Музеј у Пријепољу.

Објављен: 08.03.2018

ЗАКАЗАНА XV СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ПРИЈЕПОЉЕ                

XV  Седница  Скупштине  општине  Пријепоље заказана је за среду 14.03.2018.године  са почетком у 10 часова у малој сали Дома културе. За петнаесту седницу предложен је следећи ДНЕВНИ РЕД:

•1.     РАЗМАТРАЊЕ ПРЕДЛОГА ОДЛУКЕ О ОПШТИНСКОМ ПРАВОБРАНИЛАШТВУ ОПШТИНЕ ПРИЈЕПОЉЕ,

•2.     РАЗМАТРАЊЕ ПРЕДЛОГА:

- ОДЛУКЕ О ОПШТЕМ КУЋНОМ РЕДУ У СТАМБЕНИМ И СТАМБЕНО-ПОСЛОВНИМ ЗГРАДАМА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ПРИЈЕПОЉЕ И

- ОДЛУКЕ О УТВРЂИВАЊУ МИНИМАЛНЕ НАКНАДЕ ЗА ТЕКУЋЕ И ИНВЕСТИЦИОНО ОДРЖАВАЊЕ ЗГРАДА И НАКНАДЕ ЗА РАД ПРИНУДНОГ УПРАВНИКА У СТАМБЕНИМ И СТАМБЕНО-ПОСЛОВНИМ ЗГРАДАМА НА ТЕРИТОРИЈИ  ОПШТИНЕ  ПРИЈЕПОЉЕ,

•3.     РАЗМАТРАЊЕ ПРЕДЛОГА ОДЛУКЕ О ИЗРАДИ ПЛАНА ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ „КОРИТО РЕКЕ МИЛЕШЕВКЕ СА ДЕЛОМ ЗАШТИЋЕНЕ ОКОЛИНЕ МАНАСТИРА МИЛЕШЕВЕО"

•4.     РАЗМАТРАЊЕ ПРЕДЛОГА ОДЛУКЕ О АНГАЖОВАЊУ РЕВИЗОРА ЗА ОБАВЉАЊЕ ЕКСТЕРНЕ РЕВИЗИЈЕ ЗАВРШНОГ РАЧУНА БУЏЕТА ОПШТИНЕ ПРИЈЕПОЉЕ ЗА 2017. ГОДИНУ,

•5.     РАЗМАТРАЊЕ ПРОГРАМА ПОСЛОВАЊА ЈКП „ЛИМ" ПРИЈЕПОЉЕ ЗА 2018. ГОДИНУ,

•6.     РАЗМАТРАЊЕ ИЗВЕШТАЈА ЈКП „ЛИМ" ПРИЈЕПОЉЕ О СТЕПЕНУ УСКЛАЂЕНОСТИ ПЛАНИРАНИХ И РЕАЛИЗОВАНИХ АКТИВНОСТИ ИЗ ПРОГРАМА ПОСЛОВАЊА ЗА ПЕРИОД 01.01.2017.- 31.12.2017. ГОДИНЕ,

•7.     РАЗМАТРАЊЕ ПРОГРАМА РАДА И ФИНАНСИЈСКОГ ПЛАНА МУЗЕЈА У ПРИЈЕПОЉУ ЗА 2018. ГОДИНУ,

•8.     РАЗМАТРАЊЕ ПЛАНА, ПРОГРАМА РАДА И ФИНАНСИЈСКОГ ПЛАНА ТУРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ПРИЈЕПОЉЕ ЗА 2018. ГОДИНУ,

•9.     РАЗМАТРАЊЕ ПЛАНА И ПРОГРАМА РАДА И ФИНАНСИЈСКОГ ПЛАНА ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД „ПРИЈЕПОЉЕ"  ПРИЈЕПОЉЕ ЗА 2018. ГОДИНУ,

•10.   РАЗМАТРАЊЕ ПЛАНА И ПРОГРАМА РАДА ДОМА ЗДРАВЉА ПРИЈЕПОЉЕ ЗА 2018. ГОДИНУ И ПЛАНА РАСПОДЕЛЕ ФИНАНСИЈСКИХ СРЕДСТАВА ИЗ БУЏЕТА ОПШТИНЕ ПРИЈЕПОЉЕ ОПРЕДЕЉЕНИХ ЗА ПОТРЕБЕ ДОМА ЗДРАВЉА ЗА 2018. ГОДИНУ,

•11.   РАЗМАТРАЊЕ ПЛАНА, ПРОГРАМА РАДА И ФИНАНСИЈСКОГ ПЛАНА ДОМА КУЛТУРЕ ПРИЈЕПОЉЕ ЗА 2018. ГОДИНУ,

•12.   РАЗМАТРАЊЕ ПРОГРАМА РАДА И ФИНАНСИЈСКОГ ПЛАНА БИБЛИОТЕКЕ „ВУК КАРАЏИЋ"   У ПРИЈЕПОЉУ ЗА 2018. ГОДИНУ,

•13.   РАЗМАТРАЊЕ ПЛАНА РАДА И ФИНАНСИЈСКОГ ПЛАНА ЦРВЕНОГ КРСТА ПРИЈЕПОЉЕ ЗА 2018. ГОДИНУ,

•14.   РАЗМАТРАЊЕ ФИНАНСИЈСКОГ ПЛАНА ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ „МИША ЦВИЈОВИЋ"  ПРИЈЕПОЉЕ ЗА 2018. ГОДИНУ,

•15.   РАЗМАТРАЊЕ ПЛАНА И ПРОГРАМА РАДА И ФИНАНСИЈСКОГ ПЛАНА ЛОКАЛНОГ ЦЕНТРА ЗА ПОДРШКУ МАЛИМ И СРЕДЊИМ ПРЕДУЗЕЋИМА ИЗ ПРИЈЕПОЉА И РАСПОДЕЛЕ СРЕДСТАВА ЗА РАД И ПОСЛОВЕ АКРЕДИТОВАНЕ РЕГИОНАЛНЕ РАЗВОЈНЕ АГЕНЦИЈЕ ЗЛАТИБОР ЗА 2018. ГОДИНУ,

•16.   ОДБОРНИЧКА ПИТАЊА.

Своје предлоге за допуну дневног реда и амандмане на предлог одлука одборници Скупштине, председник општине и чланови Општинског већа могу доставити председнику Скупштине до понедељка 12.03.2018. године до 10 часова.

Вести & Догађаји
23.Децембар 2021.
ОДЛУКА о продужењу ...
ОДЛУКA o продужењу рока за подношење епријава на јавни позив за учешће привредних субјеката у спровођењу мере енергетске санације у >
20.Децембар 2021.
Информисање ...
Одлука о расписивању републичког референдума и Акт о промени Устава Републике >
02.Децембар 2021.
Јавни позив за учешће привредних субјеката у спровођењу мере енергетске санације у домаћинствима путем ...
Јавни позив за учешће привредних субјеката у спровођењу мере енергетске санације у домаћинствима путем уградње соларних панела за производњу електричне >
30.Новембар 2021.
Правилник о суфинансирању енергетске санације породичних кућа путем уградње соларних панела за производњу ...
  Правилник  о суфинансирању енергетске санације породичних кућа путем уградње соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе >
27.Октобар 2021.
Одлука о додели бесповратних средстава за спровођење мера енергетске санације кућа и ...
Одлука о додели бесповратних средстава за спровођење мера енергетске санације кућа и >
19.Октобар 2021.
Коначна ранг листа пријава на јавни позив ЈП-бр. 2 за грађање као крајне кориснике средстава у спровођењу ...
Коначна ранг листа пријава на јавни позив ЈП-бр. 2 за грађање као крајне кориснике средстава у спровођењу мера енергетске санације кућа и >
08.Октобар 2021.
Прелиминарна ранг листа пријава на јавни позив ЈП-бр. 2 за грађане као крајње кориснике средстава у ...
Прелиминарна ранг листа пријава на јавни позив ЈП-бр. 2 за грађане као крајње кориснике средстава у спровођењу мера енергетске санације кућа и станова који су >
03.Септембар 2021.
Јавни позив за ...
03.09.2021. ЈАВНИ ПОЗИВ  ГРАЂАНИМА ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ МЕРА УНАПРЕЂЕЊА ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ НА ПОРОДИЧНИМ КУЋАМА И СТАНОВИМА У СТАМБЕНИМ ЗГРАДАМАНА >
27.Август 2021.
Одлука о избору привредних субјеката у спровођењу мера енергетске санације породичних кућа и станова на ...
27.08.2021 Одлука о избору привредних субјеката у спровођењу мера енергетске санације породичних кућа и станова на територији општине Пријепоље који су испунили >
17.Август 2021.
Прелиминарне листе привредних субјеката за учешће у спровођењу мера енергетске санације породичних кућа и ...
 Обавештење за јавност о утврђивању Прелиминарних ранг  листа изабраних привредних субјеката од стране Стручне комисије, који ће учествовати и реализацији >
02.Август 2021.
Јавни позив за мере енергетске санације ...
  Јавни позив за учешће привредних субјеката у спровођењу мера енергетске санације стамбених зграда , породичних кућа и станова на територији општине >
23.Мај 2019.
Нацрт Локалног акционог ...
Са задовољством Вас обавештавамо да је Канцеларија за младе општине Пријепоље израдила нацрт Локалног акционог плана за младе општине Пријепоље ( за период од >