Почетна
Активности председника општине

На овој страници можете пратити активности председника Општине Пријепоље.

Објављен: 09.03.2018

Реализација пројекта реконструкције каменог моста у Шарампову.

Дана 07. марта 2018. године у кабинету председника општине Пријепоље одржан је радни састанак  на којем су присуствовали представници Канцеларије за јавна улагања  Владе Републике Србије,представници  извођача  радова предузећа Путеви Нови Пазар  као и  представници надзорног органа саобраћајног института  ЦИП  из Београда.

На састанку је констатовано да радови на санацији моста напредују по уговореној динамици.

Договорене су даље активности на реализацији пројекта како би исти био завршен у уговореним роковима.


Дана 10.12.2015

   Пројекат „Помоћ у кући" подржало Министарство за рад

Председник општине  Пријепоље Емир Хашимбеговић  потписао  је уговор са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања о финансирању пројекта „Помоћ у кући". Овај пројекат у општини Пријепоље успешно се спроводи већ осам година, а ресорно министарство ће ове године његову реализацију помоћи са милион и три стотине хиљада динара.

Од 2007. године геренто домаћице, које захваљујући пројекту „Помоћ у кући" раде при Центру за социјални рад у Пријепољу пружају услуге старим и инвалидним лицима. Предност пројекта јесте то што се старим лицима услуге пружају у њиховим домовима што је од великог значаја због здравственог стања у којем се они налазе.

Локална самоуправа годинама уназад за овај пројекат издваја значајна средства из свог буџета, а према речима председника општине Пријепоље Емира Хашимбеговића, ресорно министраство је ту да пружи део финансијских средстава, како би пројекат био успешно реализован.

„Пријепоље је једна од 34 општине која је потписала уговор са Министарством за рад у вредности од око милион и три стотине хиљада динара. Назначени смо као општина која има изврсну сарадњу са надлежним министраством и наставићемо реализацију пројекта који је веома значајан за нашу општину", казао је Хашимбеговић.

 

Дана 24.11.2015 

Председник општине посетио основну школу у Хртима

У циљу припреме и планирања буџета за наредну годину председник општине Пријепоље Емир Хашимбеговић обишао је сеоску школу у Хртима, која се налази у веома лошем стању. „Пројектна документација за санацију школе је спремна и током наредне године очекује се њена реконструкција", казале је директорка ОШ „Душан Томашевић Ћирко" Белкиса Бегановић.

Према речима председника општине Пријепоље Емира Хашимбеговића, до сада се локалној самоуправи претходни директори ОШ „Душан Томашевић Ћирко" нису обраћали за помоћ, па су за овако лоше стање школе делом одговорни и они.

„Ђаци који похађају ову школу просто не заслужују да бораве у оваквом простору и захваљујући активностима директорке дошло је време да и ове проблеме решимо, како би се створили далеко бољи услови у овом школском објекту", казао је Хашимбеговић.

.


Дана 23.11.2015

Општина финансирала реконстукцију сколе у Карошевинама

Објекат ОШ „Михаило Баковић" издвојено одељење у Карошевинама потпуно је реконструисан, промењен је комплетан кровни покривач и столарија, урађена термо изолација и електро инсталација. За ову намену из општинског буџета издвојено је око 800 хиљада динара.Председник општине Емир Хашимбеговић посетио је школу у Карошевинама и том приликом истакао да су радови изведени на време и квалитетно. Школу за сада похађају смао три ученика, али објекат је припремљен да у будућности прими и већи број ђака, казао је Хашимбеговић.

Општина Пријепоље ове године из свог буџета издвојила је 90 милиона за образовање. Према речима председника општине Пријепоље Емира Хашимбеговића директори образовних установа, кроз квалитетне пројекте треба да употребе та средства и тиме створе боље услове за рад у пријепољском образовању.

 


Дана 23.11.2015

Представници ОЕБС-а посетили Пријепоље

Општину Пријепоље посетио је заменик шефа мисије ОЕБС у Србији, Мицхаел Уyехара (Мајкл Ујехара), који је том приликом са представницима локалне самоуправе разговарао о стању привреде, као и о тренутном стању безбедности у општини Пријепоље.На састанку је истакнуто да је Пријепоље мирна мултиетничка средина у којој ни на који начин нису примећени знаци екстремизма и да не постоји разлог за предузимањем већих мера безбедности.


 Дана 23.11.2015

Пријепоље добило студије о грејању на биомасу

Председник општине Пријепоље Емир Хашимбеговић састао се са представницима организације ГИЗ, који су том приликом Хашимбеговићу уручили Макроекономску студију нето ефеката преласка на биомасу на локалну и регионалну економију и запошљавање. "Прелазак грејања на биомасу стратешки је циљ општине Пријепоље, јер наша општина има велику количину прираштаја биомасе на годишњем нивоу", истакао је Хашимбеговић приликом састанка.

Такође, председнику Хашимбеговићу уручена је и студија о дизајну кластера ланца снабдевања биомасом за топлане у општинама Пријепоље, Прибој и Нова Варош, а представљена му је и могућност правне подршке, везане за програме из области биомасе.

 

 


 Дана 15.11.2015

Председик општине обишао радове на изградњи фабрике воде у Бродареву

Изградња фабрике воде у Бродареву која је почела пре три месеца приводи се крају. Радове је обишао председник општине Пријепоље Емир Хашимбеговић, који је том приликом истакао да ће изградњом овог објекта мештани Бродарева добити квалитетну и технички прерађену воду за пиће.

        

После дугог низа година мештани Бродарева су прво сушно лето испратили, а да се при том нису суочили са проблемом водоснабдевања. Овај дугогодишњи проблем је решен водозахватом из слива Мрчковачке реке. У току је и трећа, завршна фаза радова на водоводу у Бродареву, изградња фабрике воде, која ће крајем године бити завршена.

„Изградња фабрике воде је од великог значаја за градски водовод Бордарево, јер сада добијамо комплетан технолошки процес прераде воде, који ће задовољити потребе грађана, са перцепцијом пораста становништва", казао је председник општине Пријепоље Емир Хашимбеговић.

Изградња фабрике воде почела је средином августа, а према речима извођача радови теку предвиђеном динамиком и до краја овог месеца биће завршен физички део посла.

У тренутном стању Бродареву је потребан капацитет воде који износи 15 литара у секунди, а капацитет Мрчковачке реке на којој је урађен водозахват у секунди износи 50 литара, што оставља велику могућност за ширење становништва у овој варошици на Лиму.

Укупна вредност пројекта водоснабдевања Бродарева, чија реализација је почела пре три године износи око 73 милиона динара, од којих је локална самоуправа за ту намену издвојила 45 милиона, док су остатак средстава обезбедиле Србија Воде.

 

Вести & Догађаји
22.Фебруар 2018.
НАЈАВА ДОГАЂАЈА ЦЕРЕМОНИЈЕ ПОТПИСИВАЊА ...
Влада Јапана обезбедила је 7.000.000,00 динара за Пројекат опремања Опште болнице у Пријепољу медицинском опремом, тачније реновирање породилишта са медицинском >
20.Октобар 2017.
ОБАВЕШТЕЊЕ О ОДРЖАВАЊУ ЈАВНЕ РАСПРАВЕ О НАЦРТИМА ОДЛУКА КОЈИМА СЕ УРЕЂУЈЕ НАЧИН УТВРЂИВАЊА ПОРЕЗА НА ...
  У поступку припреме сета Одлука којима се уређује начин утврђивања пореза на имовину, Општинска управа општине Пријепоље спроводи јавну расправу о нацртима >
04.Октобар 2017.
Град Пријепоље учествује у националном пројекту ’’Цоца-Цола подршка ...
"Град Пријепоље учествује у националном пројекту ''Coca-Cola подршка младима'' који младима у Србији од 18 до 30 година омогућава да унапреде своје личне и >
30.Мај 2017.
Позив за 10 младих ...
Са великим задовољством, Општина Пријепоље заједно са Канцеларијом за младе из Пријепоља, расписује позив за 10 младих креативаца који траже нове изазове у области >
01.Фебруар 2016.
Јавна расправа за израду симбола и Дана општине ...
Комисија за израду предлога симбола и Дана општине Пријепоље организује у уторак, 2. фебруара 2016. године од 19 часова у Дому културе Јавну расправу о предлогу избора >
30.Децембар 2015.
Саопштење председника ...
Дана 29.12.2015. године у вестима ТВ форум није објективно  известила грађане у вези седнице Скупштине општине Пријепоље која је одржана дана 28.12.2015. године на којој >
10.Септембар 2015.
Турски амбасадор посетио ...
Општину Пријепоље посетили су амбасадор Републике Турске у Србији Мехмет Кемал Бозај и представници турског удружења "Пријетељи Санџака". Том приликом >
09.Септембар 2015.
Страница општине Пријепоље на 7. месту ...
Службена страница општине Пријепоље је заузела 7. место на ранг лист од 169 службених страница општина, наводи се у извештају "УСКЛАЂЕНОСТ ВЕБ ПРЕЗЕНТАЦИЈА >
22.Април 2015.
Наставак сарадње са Фондацијом Ана и Владе Дивац ...
   Фондација Ана и Владе Дивац и УСАИД су званично представили нови двогодишњи пројекат Дивац омладиски фондови који ће подржати омладинске пројекте у >
28.Јануар 2015.
Конференција „Славимо разноликост“ ...
У Београду је 22. Јануара одржана конференција „Славимо разноликост“ посвећена јачању и зближавању омладинских организација из мултикултуралних средина >
28.Јануар 2015.
ЕУ ПОДРЖАВА РУРАЛНИ СЕКТОР У СРБИЈИ СА 175 МИЛИОНА ...
Европска комисија је усвојила Програм Европске уније за рурални развој у Србији (ИПАРД) 20. јануара 2015. чиме је створена основа за подршку Европске уније >
28.Јануар 2015.
Градоначелницима представљен нови Закон о планирању и ...
Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Стална конференција градова и општина (СКГО) организовали су 23. јануара у Београду састанак >